Translate

İnşaat Mühendisliğinde ve İnşaat İşlerinde Geosentetikler

         inşaat mühendisliği ve inşaat işlerinde kullanılan Geosentetiklerin çeşitli türleri vardır. Özellikleri, işlevlerinden dolayı geosentetik kullanımları tartışılmıştır.
projeleri için sınırlı sayıda kombine granül ve diğer temel hammadde tüketen kaynakları, maliyet-etkin çözümler elde etmek için yenilikçi mühendislik için yeni fırsatlar elde edilmiştir. Bu yeniliklerden biri inşaat mühendisliği alanına geosentetik giriştir.

        Geosentetikler sadece çimento ve çelik gibi kıt hammadde doldururken, aynı zamanda geleneksel tasarımlara oldukça ses ve iyi bir alternatif olduğu ortaya dönüyor niyetli mühendislik malzemesi olarak kabul edilir.
inşaat mühendisliği
geosentetik yollar
        Geosentetiklerin kullanımı olsa da, inşaat sektöründe hala yeni, kullanımı yine de böyle bir dolgu takviyesi, gözenek suyu basıncı, vakıf ve kaldırımlar yönetimi gibi sektörlerde her yıl artmaktadır vardır. Yanı sıra ekonomik olmaktan, hızla yüklü ve fabrika üretilen ürünlerin kalite kontrolü yardımcı olabilir.
        Geosentetikler şimdi böyle güçlendirme, ayrılık, filtrasyon, drenaj, bariyerler, erozyon kontrolü, çevreleme ve koruma gibi birden fazla fonksiyonları, ekonomik bir çözüm için gerekli ve vazgeçilmez olarak kabul edilir.

        Geosentetikler veya geosentetik malzemeler düzlemsel başka bir şey, polimerik (sentetik veya doğal) Filtrasyon, drenaj, Ayrılık, Takviye, Koruma, Paketleme ve Paketleme toprak / kaya ve / veya herhangi bir başka jeoteknik malzeme ile temas halinde kullanılan malzemelerdir.http://www.ikuinsaat.com

İnşaat Mühendisliği ve İnşaat İşlerinde Geosentetik Türleri
       inşaat mühendisliğinde kullanılan geosentetik türleri şunlardır:


  1. Geotekstil
  2. geogrids
  3. Geonets
  4. Geomembranlar
  5. Prefabrik düşey drenler
  6. Geosentetik kil astar
  7. Geocells
  8. Geokompozitler
Paylaş: Google Plus
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder