Translate

Yeşil Betonun Avantajları ve Bilmeniz Gerekenler

Jeopolimer beton veya yeşil beton, çevre üzerinde daha az etkili olan inşaat malzemeleri üreten bir hareketin parçasıdır. Bir inorganik polimer ve yüzde 25 ila yüzde 100 endüstriyel atığın kombinasyonundan yapılır. Bir sonraki proje için yeşil beton kullanmanın 4 avantajının bir listesi.
rengi gri olsada yeşil beton kullanımı çevre
çevreci beton
1. Daha Uzun Sürer: Yeşil beton, yalnızca Portland Çimento'dan yapılan betonunkinden daha hızlı mukavemet kazanır ve büzülme oranını düşürür. Yeşil beton kullanılarak yapılan yapılarda, bir yangından kurtulma şansınızın daha yüksektir.(Fahrenayt ölçeğinde 2400 dereceye kadar olan sıcaklıklara dayanabilir). Ayrıca, kirliliğin çevre üzerinde yarattığı etki ile önemli olan korozyona karşı daha büyük direnç vardır (asit yağmuru, geleneksel yapı malzemelerinin ömrünü önemli ölçüde azaltır). Bu faktörlerin hepsi, normal betonla yapılanlardan çok daha uzun sürecek bir binaya katılır. Antik Roma yapılarında da benzer beton karışımları bulunmuştur ve bu malzeme 1950'li ve 1960'lı yıllarda Ukrayna'da da kullanılmıştır. 40 yılı aşkın süredir bu Ukrayna binaları hala ayakta. Binalar sürekli olarak yeniden inşa edilmek zorunda değillerse, daha az inşaat malzemesine ihtiyaç duyulur ve bu malzemeleri yapma işlemi sırasında çevreye olan etki azaltılır.
2. Endüstriyel Atıkları Kullanır: Yüzde yüzde Portland çimento karışımı yerine, yeşil beton yüzde 25 ila yüzde 100 uçucu külü kullanır. Uçucu kül, kömür yanmasının bir yan ürünüdür ve kömürü bir güç kaynağı olarak kullanan endüstriyel tesislerin bacalardan (santraller gibi) toplanır. Bu endüstriyel atık ürününün bol miktarı var. Uçan kül imha etmek için yüz binlerce dönüm arazi kullanılır. İnşaatta yeşil beton kullanımında büyük bir artış, uçucu külü ve umut verici miktarda araziyi serbest bırakmanın bir yolunu sağlayacaktır.
3. Enerji Tüketimi Azaltıyor: Beton karıştırırken daha az Portland çimentosu ve daha fazla uçucu kül kullanırsanız, daha az enerji kullanırsınız. Portland çimentosunda kullanılan malzemeler Portland çimentosuna dönüştürmek için uygun sıcaklığa kadar ısıtmak için muazzam miktarda kömür veya doğalgaz gerektirir. Uçucu kül zaten başka bir endüstriyel prosesin bir yan ürünü olarak var olduğundan, onu yeşil beton oluşturmak için daha fazla enerji harcamıyor olursunuz.
Yeşil betonun enerji tüketimini düşürmesinin bir başka yolu, betondan inşa edilen bir binanın sıcaklık değişimlerine karşı daha dirençli olmasıdır. Bir mimar bunu kullanabilir ve ısıtma ve soğutma için daha verimli enerji kullanmak için yeşil bir beton yapı tasarlayabilir.

4. CO2 emisyonlarını azaltır: Portland çimentosu-sıradan çimento ile öğütülmüş kireç taşının ana maddelerinden biri haline getirmek için, kil ve kum, yakıt olarak doğal gaz veya kömür kullanarak 1450 ° C'ye ısıtılır. Bu süreç, tüm karbon dioksit (CO2) emisyonlarının yüzde 5 ila 8'inden sorumludur. Yeşil beton salımlarının imalatı yüzde 80'e kadar daha az CO2 emisyonuna sahiptir. Emisyonların azaltılmasına yönelik küresel bir çabanın bir parçası olarak, inşaat için yeşil beton kullanmaya tamamen geçilmesi önemli derecede yardımcı olacaktır.
çevre koruyan beton
yeşil beton kullanım alanları
Paylaş: Google Plus
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder