Translate

İnşaat Sektöründe Pazarlama Sunumu Örnek

içindekiler (rar pass:www.ikuinsaat.com)
pazarlama,inşaat sektörü
inşaat şirketi pazarlama gayrimenkul
bamsan inşaat şirketi satış pazarlama inşaat sektörü gayrimenkul alım satım emlak
ESENYURT PROJE ÖDEVİ
BAMSAN LOGO SATIŞ GAYRİMENKUL

Örnek Reklam videosu Bamsan AŞ..

Türkiye’de İnşaat Sektörü ve Dünyadaki Yeri

1. Dünyada inşaat Sektörünün Yeri
1.1. Küresel Ekonomik Göstergeler
2.1. inşaat Sektörünün Türk Ekonomisindeki Yeri
2. Türkiye'de inşaat Sektörü
2.2. Türk inşaat Sektörünün Gelişimi
Vizyonumuz
  İnşaat ve gayrimenkul sektöründe güçlü, saygın ve kaliteli firmalar arasında yer almayı hedeflerken; toplumsal değişim için gelişen teknolojiyi modern mimari ile buluşturan projeler üretip, çevreye zarar vermeden hayata geçirerek, yaşam alanınıza karşı bakış açınızı farklı değerlerle zenginleştirmek… 
Misyonumuz
Projelerimizde öncelikle güven, kalite ve sağlamlığı sunarak, müşteri memnuniyetini en yüksek seviyede tutabilmeyi amaçlarken; güvenilirliği koruyabilen, dinamik ve her daim kendini yenileyerek gelişen kuruluşumuzu daha da ileriye taşıyabilmektir. 
Hakkımızda
İnşaat mazemeleri sektöründe çığır açıçak bir ürünü piyasya tanıtmak ve piyasda tekel olmak  ve inşaat yapı sektöründe en güçlü  firmalar arasında yerini almak isteyen BAMsan SANAYİ ,İNŞAAT ve TİCARET A.Ş , güven ve kalitenin adresi olarak, birbirinden güzel projelere imza amayı amaçlayan bir şirkettir. BAMsan SANAYİ ,İNŞAAT ve TİCARET A.Ş, en yeni ve canlı yöneticileri ile birlikte daha dinamik ve daha güçlü projeler geliştirmek amacıyla çalışmalarına tüm hızıyla başlamıştır. Projelerinde uygulamak istediği kusursuz kalite anlaşıyla, insan hayatına ve doğaya verdiği değeri her defasında kanıtlamayı amaçlıyan BAMsan SANAYİ ,İNŞAAT ve TİCARET A.Ş, yaşadığı dünyayı hak ettiği değeri vermeyi amaçlamıştır. BAMsan SANAYİ ,İNŞAAT ve TİCARET A.Ş, sosyal sorumluluk projeleriyle de yakından ilgilenmeyi amaçlamış, içinde bulunduğu topluma değer katmayı amaçlamıştır.
BORÇ(+)
        KASA HESABI
ALACAK(-)
BORÇ(+)
  SATICILAR HESABI
ALACAK(-)














5.000.000
















Konut Satın Alma Gücü Endeksi
Konut kredisi sağlayan kurumlar açısından kredi riskinin önceden belirlenmesi anlamında kredi müşterisinin hangi vadede ve hangi kredi-değer oranı üzerinden kredi kullanması gerektiğinin belirlenmesinde,
Gayrimenkul proje geliştiriciler/inşaat firmaları açısından inşa edilecek konutlara maksimum talebin yaratılması anlamında doğru fiyat politikasının tespitinde,
Kredi kullanıcıları açısından ise geri ödemelerin sürdürülebilirliğinin sağlanması anlamında hane halkı geliri ile orantılı doğru miktarda borçlanma sınırının belirlenmesi için önemlidir.
ARZ TALEP 
Talep tarafıyla başlayalım. Konut satışları talebin en iyi göstergesi konumunda.
2013 yılının başından beri konut satışlarının yüzde 19,7’si İstanbul’da, yüzde 11,6’sı Ankara’da, yüzde 6,2’si İzmir’de, yüzde 5,3’ü Antalya’da, yüzde 3,6’sı da Bursa’da gerçeklemiş.

İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN TÜRKİYE EKONOMİSİNDEKİ PAYI VE ÖNEMİ

Ethem Tarhan


1980’li yıllarda hızlı büyüyen inşaat sektörü 1999 - 2001 yıllarında yaşanan iki ekonomik krizin etkisiyle % 17,4 düzeyinde daralmıştır. 2002 yılında uygulanmaya başlayan doğru kamu politikaları ile sektör ivmeyi yukarıya çevirmiş ve %  13,9 büyüme başarısını göstermiştir. Azalan faiz oranları ile döviz kuru ve uygulamaya konulan uzun vadeli kredi olanakları konut talebini tetiklenmiştir.

İnşaat sektöründeki hareketlenme 2003, 2004, 2005 yıllarında da ortalama % 10 gibi değerlerle istikrarlı bir şekilde büyümeye devam etmiştir. 2006 yılı ise inşaat endüstrisinin altın yıllarından biri olmuş, yıllık büyüme doruk noktasına ulaşarak %   18,5 e ulaşmıştır.

2002-2006 yıllarındaki büyüme, kamu politikalarının doğru uygulanması dış kaynaklarında ilgisini çekmiştir.  Dünyadaki likidite bolluğunun yüksek faiz - düşük kur politikası ile ülkemize çekilmesi,  istikrarlı büyümenin oluşturduğu güven,   yatırımcıları döviz yerine gayrimenkul yatırımlarına yönlendirmiştir. Ayrıca, bankaların sunduğu düşük faizli konut kredileri de büyümede katalizör etkisi göstermiştir.

2007’nin ikinci çeyreğinden itibaren inşaat sektöründe ki ivme azalmaya başlayarak yıllık büyüme oranı son beş yılın en düşük seviyesi olan % 5,7 gerilemiştir. 2007 yılında Amerika’da başlayan emlak krizi 2008 yılına gelindiğine küresel krize dönüşerek olumsuz etkilerini hissettirmeğe başlamıştır. İnşaat sektörü 2008’in ilk çeyreğinden itibaren yüzde 8,1 küçülmüş, 2009 yılında ise resesyona sürüklenerek, daralma yüzde 16,3’e ulaşmıştır. Sektörün GSYH’deki payı bir önceki yıla göre 0,7 puan azalarak yüzde 5,2’ye gerilemiştir. Bu dönemde konut stokları büyümüş, birçok inşaat şirketleri faaliyetlerini durdurmuş, işten çıkarmalar olmuştur.


İnşaat sektörü 2010 yılında süratli bir şekilde toparlanmaya başlamıştır. 2011 yılında rekor bir büyüme yaparak %11 gelişme hızı yakalamıştır.
Bu veriler ışığında, son on yılın analizi yapıldığında Türkiye’de inşaat sektörünün istikrarlı bir şekilde büyüdüğü söylenemez. Bir sene büyük büyüme gösteren sektör, öbür sene küçülebilmektedir. Örneğin, 2012 yılının ikinci döneminde sabit fiyatlar ile %0,8 oranında küçülen inşaat sektörü, 2013 yılında aynı döneminde %7,6  oranında büyümüştür. Sektör 2013 yılının birinci çeyreğinde %5,9 oranında büyürken altı aylık dönemde %6,8 oranında büyüme kaydetmiştir.  Bu veriler ile Sektörün  Gayri Safi Yurt İçi Hâsıla İçerisindeki payı altı aylık dönemde % 6,0 olmuştur.


Paylaş: Google Plus
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

2 yorum :